Hem tancat el web!!

Durant un temps hem hagut de tancar el web i el correu. Estem treballant en una web nova. Us anirem informant.

dilluns, 29 d’agost de 2011


Santsencs i santsenques,

L’any passat varem gaudir al vostre costat del 30è aniversari de la colla de Diables de Sants amb un gran correfoc pels carrers de la nostra vila i amb un impressionant espectacle de foc al Parc de l’Espanya Industrial. Enguany, teníem el desig i les ganes de poder-vos oferir una altra mostra de cultura popular i de foc, però, malauradament, el Districte Municipal de Sants-Montjuïc ens ha trencat les esperances prohibint i posant pals a les rodes als nostres projectes.

Així doncs, volem fer palès el nostre gran malestar. Després de més de dues dècades organitzant exitosament el Correfoc Oficial de la Festa Major de Sants, el Districte Municipal de Sants-Montjuïc ens ha impedit decidir lliurement aspectes cabdals en l’organització del Correfoc, obligant-nos a acatar decisions o a actuar sota condicionants, que a vegades ratllaven la il·legalitat, ignorant la normativa vigent. A més, l’augment obligat de colles participants en el Correfoc és un contrapunt important pel que fa a l’espectacularitat que podem oferir, doncs la quantitat pressupostada és inferior respecte altres anys. Aquest malestar ha generat una profunda frustració dins el conjunt dels Diables de Sants, fins a tal punt que ja no sentim com a propi el Correfoc Oficial de la Festa Major de Sants, un correfoc creat i dissenyat per la nostra colla des dels seus inicis a la dècada dels 80.

Per altra banda, el Districte Municipal de Sants-Montjuïc i la Taula Policial han prohibit la realització del Correfoc de la Festa Major Alternativa previst dins els actes d’homenatge al vint-i-cinquè aniversari de la mort del músic i compositor Esteve Fortuny juntament amb la Companyia Elèctrica Dharma previst pel proper divendres 26 d’agost. L’ens municipal s’excusa d’aquest atac contra la cultura popular catalana argumentant que tolerarà únicament el Correfoc Oficial de la Festa Major, prohibint-nos així qualsevol altra iniciativa que suposi la celebració d’un Correfoc dins el marc de les Festes Majors de Sants. D’aquesta manera, entenem que el Districte Municipal de Sants-Montjuïc no està disposat a potenciar actes culturals populars destinats als veïns i veïnes de Sants, és a dir, a tots vosaltres.

Així doncs, des de la colla de Diables de Sants n’estem farts i tips que no se’ns deixi fer allò que millor sabem fer: gaudir i fer gaudir del foc. Per aquest motiu, fins que no siguem lliures d’imposicions i prohibicions, la cultura popular està de dol a la vila de Sants!


Cap comentari: